Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 15 » Тиждень початкових класів
00:45
Тиждень початкових класів

Аналітична довідка

 від 29.11.2013

про результати проведення Тижня початкових класів

   Згідно річного плану роботи школи, з метою реалізації Держстандарту   початкової загальної освіти та Указу Президента України № 344/2013 від 25 червня 2013 року «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року» з  25.11.2013 по 29.11.2013 вчителі початкових класів підготували і провели Тиждень початкових класів за темою «Про своє здоровя дбаєш – ти міцним тоді зростаєш!», метою якого є виховання дбайливого ставлення до свого здоровя, розвиток творчих здібностей учнів.

Слід зазначити високий рівень підготовки і проведення Тижня. Вчителі врахували  значення та актуальність питання щодо ведення здорового способу життя на сучасному етапі, творчо підійшли до подачі матеріалу, враховуючи вимоги нового Держстандарту   початкової загальної освіти та Указ Президента України № 344/2013 від 25 червня 2013 року «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року».

   Особливу увагу вчителі   приділяли збереженню та зміцненню фізичного здоров’я учнів, їх моральному та громадянському вихованню. «Пріоритетом державної гуманітарної політики щодо національного виховання має бути забезпечення громадянського, патріотичного, морального, трудового виховання, формування здорового способу життя, соціальної активності, відповідальності та толерантності… посилення впливу літератури та мистецтва на виховання і розвиток дітей та молоді… формування здорового способу життя як складової виховання, збереження і зміцнення здоров'я дітей та молоді, забезпечення їх збалансованого харчування… збільшення рухового режиму учнів шкільного віку за рахунок уроків фізичної культури, спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в позаурочний час», - зазначено в «Національній  стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року».

Основною метою проведення спортивних  змагань «Веселі старти» (Волков А.Г.) було  формування у школярів стійких мотивів і потреб відносно свого здоров’я, фізичного розвитку і фізичної підготовленості, комплексного розвитку здібностей і психічних якостей, використання засобів фізичного виховання в організації здорового способу життя.

Свято «Здоровим будь!» (Корнейко Л.С.) сприяло виробленню в учнів навичок дотримання особистої гігієни, необхідність користуватися дитячою серією гігієнічних засобів та вмінню створювати проект в формі плакату «Засоби індивідуальної гігієни».   Під час виховного заходу  учні усвідомлювали, що метою  життєдіяльності людини  є формування, збереження, зміцнення і відновлення здоров’я. Акцентовано увагу і на необхідності розуміння учнями безпечної поведінки як такої, яка не загрожує їх життю і здоров’ю та безпеці інших. Варто зазначити ефективну роботу вчителя з визначення    поняття ключової здоров’язбережувальної компетентності як здатності учня застосовувати всі належні компетенції, виражені у знаннях про здоров’я, здоровий і безпечний спосіб життя, володінні способами навчальної й здоров’язбережувальної діяльності, ціннісному ставленні до власного здоров’я в конкретних навчальних і життєвих ситуаціях та обставинах, діях на користь збереження життя і формування, зміцнення й відновлення здоров’я. Головні завдання свята підпорядковані досягненню поставленої мети і спрямовані на опанування основних складових здоров’язбережувальної компетентності (знання, практичні навички й уміння, ціннісне ставлення до життя і здоров’я).

  Починаючи з першого класу, школярі залучаються до проектної діяльності. Робота Тижня була направлена на виконання учнями міні-проекту «Література про здоровий спосіб життя» (Паніна М.І.).  Це доступні творчі завдання, що виконувалися  впродовж одного тижня у формі колективних творчих справ в режимі урочно-позаурочних занять під керівництвом вчителя. Використання проектної технології навчання сприяло самостійній діяльності учнів щодо розв’язання   проблеми ведення здорового способу життя з використанням різноманітних засобів інтеграції знань і вмінь з різних галузей. Результати виконаного проекту   були безпосередньо пов’язані з реальним життям. Формою представлення проекту   було теоретичне розв’язання проблеми та створення колективної презентації.

Проведення тренінгу «Корисна та шкідлива їжа» (Ковалик Л.І.) сприяло наданню інформації про шкідливу та корисну їжу, обговорено питання приготування їжі, яка містить вітаміни, необхідні для нормального фізичного розвитку учнів, проаналізовано причини дитячих захворювань, які виникають в разі споживання шкідливої їжі, обговорено важливість дотримання санітарно-гігієнічних норм в дитячому колективі. Учні вчилися аналізувати та синтезувати певні явища, мислити креативно.

 В рамках Тижня було проведено такі форми роботи: декламування віршів, робота з довідковою літературою, складання ґрона, вирішення проблемного завдання, робота з пазлами, виконання тренінгових завдань, презентація результатів своєї роботи, виставка малюнків, спортивні змагання (виконання фізичних вправ, які вимагали від учнів розумової, інтелектуальної діяльності), використані елементи театрального дійства, розучування пісень, робота з усною народною творчістю, робота з ІКТ, ТЗН та інше.

Тиждень початкових класів проведено на високому науково-методичному рівні.

Виходячи з вищеозначеного,

 РЕКОМЕНДУЮ:

1.      Керівнику ШМО вчителів початкових класів, Ковалик Л.І., ознайомити членів МО на черговому засіданні з результатами проведення Тижня

Грудень, 2013

2.      Вчителям початкових класів на загальношкільній лінійці оголосити подяку в усній формі за проведену роботу

02.12.2013

 

Заступник директора з НВР                                         М.Паніна

 

 

 

 


Переглядів: 627 | Додав: МаричкаКмить | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Захисти себе
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz